Feestelijke opening Gymzaal Stadsfenne
Feestelijke opening Gymzaal Stadsfenne

Feestelijke opening Gymzaal Stadsfenne

Wat een feest was het, op vrijdag 21 april! In aanwezigheid van een paar honderd kinderen, ouders en wijkbewoners, is na meer dan vijf jaar hard werken de Gymzaal Stadsfenne geopend. 

Nadat de gemeente Súdwest-Fryslân het eigendom, het beheer en de exploitatie van de zaal had overgenomen van Stichting Palludara, hebben we als ouders van kinderen op de Simon Havingaschool hard gewerkt om er voor te zorgen dat de gymzaal een goede start kan maken. We hebben al een flink aantal huurders geworven. En in samenwerking met de gemeente hebben we ervoor gezorgd dat de zaal een flinke opknapbeurt heeft gekregen. Er ligt een nieuwe vloer in, er is nieuw gymmateriaal gekomen en nog onderweg, de kleedkamers hebben een opfrisbeurt gehad, er is een klein keukentje in gemaakt en het gebouw is ook zodanig aangepakt dat het een stukje lastiger wordt voor ongenode gasten om binnen te komen. Kortom: alle reden voor een feestelijke opening.

De jeugd van Advendo (een van de nieuwe huurders!) zorgde ervoor dat de sfeer er meteen al goed in zat, toen wethouder Bauke Dam het geïmproviseerde podium beklom (een bouwsteiger heeft vele handige functies). We hadden de wethouder gevraagd om de officiële opening voor zijn rekening te nemen, omdat we blij zijn dat we in een goede samenwerking met de gemeente tot dit resultaat zijn gekomen. 

Hoe zorg je ervoor dat het niet het zoveelste lintje is, dat zou moeten worden doorgeknipt? Door de toekomstige gebruikers van de gymzaal erbij te betrekken: de kinderen van De Oudvaart en de Simon Havinga School. Verzameld op het veld voor de gymzaal speelden zij grote strandballen door naar voren, waar ze door een grote hoepel moesten worden gegooid, die werd vastgehouden door wethouder Dam. Nadat alle ballen (soms meerdere keren) door de hoepel heen waren gegooid, stak de wethouder de nationale driekleur in de vlaggenhouder en was de gymzaal officieel open. Daarna mocht het toegestroomde publiek een kijkje nemen in de nieuwe zaal, waar de judoschool van Dries Poelstra (ook een van de huurders) een demonstratie gaf. 

We hopen van harte dat dat eerste kijkje zal leiden tot meer bezoek aan de gymzaal. Want die is niet alleen beschikbaar voor de scholen en sportclubs. Wie een uurtje (of langer) met vrienden of familie wil sporten of wie plek nodig heeft om te oefenen met de toneelclub of het zangkoor, kan de zaal huren. Of wie een locatie zoekt voor bijvoorbeeld een kinderfeestje: ook dat is mogelijk.  Aarzel niet en doe je voordeel met deze (ver) nieuw(d)e aanwinst voor Stadsfenne!

Tot slot willen we op deze plek de sponsors bedanken, zonder wie de opening niet zo geslaagd zou zijn als nu het geval was:

Restaurant Onder de Linden

Kadoshop Harree

Judo Dries Poelstra

Muziekvereniging Advendo

Jeroen Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *